سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دوره های جامع ورود به بازارکار

نظر

قبل از شروع مقاله بهتر است  مفهوم تجربه کاربری یا همان UX را یکبار با هم مرور کنیم تا در ادامه یک تعریف واحد و مشخص از آن داشته باشیم.
تجربه کاربری به زبان ساده یعنی طراحی، ساخت و بهبود سهولت استفاده از یک محصول برای کاربر؛ این فرایند باعث افزایش رضایت و وفاداری مشتری خواهد شد. عبارت تجربه کاربری اغلب در خصوص وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌های دیجیتالی به کار‌ می‌رود اما در حقیقت هرجا که ما محصولی داریم، پای تجربه کاربری و رابط کاربری نیز به میان می‌آید. پس این موضوع وابسته به تکنولوژی نبوده و در برگیرنده تمام تعاملات کاربر با محصول می‌باشد.

با پیشرفت کیفیت زندگی در قرن اخیر، ما تقریبا زمان زیادی از روز خود را به خواندن مطالب، بازدید از وبسایت ها، کارکردن با اپلیکیشن‌ها و گشت و گذار در شبکه های مجازی اختصاص می‌دهیم. در بعضی از این موارد، زمان صرف شده برای ما تجربه و حس خوبی را به ارمغان نمی‌آورد، اغلب این موارد به دلیل استراتژی طراحی تجربه کاربری ضعیفی است که پیاده سازی شده است.

به عنوان یک کاربر به راحتی می توان از دور متوجه این اشتباهات شد اما اگر خود شما در حال طراحی یک پروژه باشید، موضوع کمی پیچیده تر می شود.
در این مقاله من قصد دارم بهترین اصول و استاندارد های طراحی تجربه کاربری را که شما طراحان یا کارآموزان باید در پروژه های شخصی خود پیاده سازی کنید را بیان کنم.

مخاطب خودت را بشناس! 

شما باید قبل از ایجاد هر وبسایتی مخاطبان و جامعه هدف خود را به خوبی بشناسید، خلاقیت طراحی و استفاده از بهترین رابط‌های کاربری برای ایجاد یک تجربه کاربری مناسب از همین شناخت حاصل می‌شود.
هنگامی که شما تصویر روشنی از جامعه هدف کسب و کار خود و مخاطبان وب سایت خود داشته باشید می توانید به راحتی پرسونای آن‌ها را ترسیم کرده، به نیازهای آن‌ها پی برده و محصول کاملی را تولید و به کاربران خود معرفی کنید. به رنگ ها، طرح و المان‌ها، سبک طراحی و ویژگی های سایت و محصولات رقبای خود همیشه نیم نگاهی داشته باشید.

هنگامی که شما از سبک ها و طرح هایی استفاده کنید که مخاطب شما از قبل از آنها راضی است به راحتی با سایت شما کار خواهند کرد.
پس از شناسایی جامعه هدف و مخاطبان توجه به بازخورد کاربران بسیار ارزشمند و مهم است، توجه به این بازخورد ها راه آینده کسب و کار شما را تعیین کرده و بخش مهمی از استراتژی‌های شما را در بر می‌گیرد.

حس خوب کاربر؛ شاید مهم ترین هدف! 

ایجاد یک تجربه به یادماندنی یا به طور کیفی یک حس خوب از مطالعه مطالب موجود در وب سایت یا گشت و گذار در آن از مهم ترین شاخص هایی است که اغلب طراحان از آن غافل می‌شوند.

طبق مطالعات؛ کاربران اغلب داده ها و نکات برجسته را فراموش می کنند اما همیشه احساسی که بخاطر استفاده از یک محصول به آن‌ها منتقل شده است را به یاد خواهند داشت.
این شیوه در تبلیغات و همچنین تولید محتوای وب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. گرافیک، چیدمان المان‌ها، محتوا و عناصر تعاملی باید با یکدیگر به خوبی توازن داشته باشند تا در کنار ارائه اطلاعات بتوانند برای کاربر یک تجربه مثبت ایجاد کنند.

برای مثال در طراحی وبسایت متفاوت و برجسته کردن صفحه محصول با توجه به رقابت بالایی که در این حوزه وجود دارد از نان شب واجب تر است .
وب سایت های مدرن و دارای کلاس کاری بالا که اغلب برای شرکت های مطرح می باشد دارای ویژگی های بصری و تعاملی عمیق و مختلفی می‌باشند تا بتوانند واکنش های عاطفی بیشتری ایجاد کنند؛ این کار در نهایت به آن‌ها کمک می کند تا در حوزه فروش و برندینگ متمایز تر از دیگران ظاهر شوند.

کاربر چه می‌خواهد؛ سادگی! 

بهبود تجربه کاربری

طبق مطالعات، کاربران در سه ثانیه نخست کیفیت یک سایت و یا یک محصول را ارزیابی می کنند. بنابراین شما باید این سوال را از خود بپرسید  که دوست دارید مخاطب شما چه کاری را هنگام بازدید از سایت شما انجام دهند ؟
کمی به آن فکر کنید و تمام پاسخ هایی که به ذهنتان می رسد را برای خود یادداشت کنید، حالا مهم ترین مورد را انتخاب کرده و آن را به شکل واضح و نمایان در سایت خود با رعایت نکات UI/UX به اشتراک بگذارید.

پیدا کردن دکمه های CTA را به هیچ وجه دشوار نکنید و تمرکز بصری را به جای گروهی از دکمه های موجود در صفحه اصلی بر روی دکمه اصلی حفظ کنید، حتما برای این کار از تست A/B استفاده کنید.
بخش مهمی از فرایند طراحی قابلیت استفاده بالای سایت برای کاربران و لزوم پنهان و و قابل کشف بودن قابلیت های اضافی است، به شکلی که همه به شکل یکجا در سایت نمایش داده نشوند.

از طرفی استفاده از یک طراحی واضح و منسجم برای کاربران ساده تر است در این حالت هنگام استفاده مجدد از رنگ ها، رفتارها و عناصر زیبایی شناسی کاربران می دانند چه انتظاری داشته باشند و نیاز به اکتشاف رابط کاربری یا همان UI کاهش می یابد.
هنگامی که کاربران با برخی از جنبه های طراحی آشنا باشند روند کار واضح تر و استفاده از آن آسان تر می شود. مثلا وقتی از رنگ سبز برای عملکردهای مالی استفاده کنید کاربر به مرور بین رنگ سبز و عملکردهای مالی ارتباط برقرار خواهد کرد.

 

المان ها و عناصر متداول را تغییر ندهید

تعدادی از المان ها در رابط کاربری یا همان UI در اغلب طراحی ها مشترک هستند مثل شکل فرم ها، دکمه ها، نوار جستجو و…
باتوجه به اینکه کاربران با این المان ها در اپلیکیشن ها و سایت‌های مختلف ارتباط برقرار کرده اند، سعی کنید وقت خود را صرف به خرج دادن خلاقیت و تغییر این موارد نکنید تا کاربر درگیر کشف المان های رابط کاربری جدید شما نشود.

 

تغییر المان های رایج و ثابت در اغلب موارد به درک رابط کاربری سایت ضربه می‌زند

 

به طور خلاصه خلاقیت در تغییر الگوها و اصول ثابت موجب مشکل شدن کار با وبسایت یا اپلیکیشن شما شده و قابلیت استفاده را نیز کاهش می دهد. اگرچه من قبول دارم که نوآوری و خلاقیت قطعا جذاب است ولی انجام این حرکت می تواند مسیریابی را برای کاربران سخت کرده و بالطبع شما را نیز دچار مشکل کند.

باید بین خلاقیت و قابلیت استفاده از محصول تعادل و ارتباط وجود داشته باشد

نکته: در مورد URL ها، دکمه های CTA و مکان المان ها باید قبل از طراحی بر روی قابلیت استفاده تمرکز کنید. برای این کار ابتدا بر روی طرح بندی این موارد تمرکز کرده و پس از جایگذاری مناسب، عناصر خلاقانه را در طراحی خود اضافه کنید.

 

 

ویژگی‌های محصول دارای نکات تجربه کاربری استاندارد

وبسایت Usability سال گذشته 6 ویژگی محصولات دارای تجربه کاربری مناسب را توضیح داد. این ویژگی ها به شرح زیر است:
مفید: محتوای محصول باید اختصاصی بوده و نیاز کاربران را برآورده سازد.
قابل استفاده: یافتن محصول باید ساده باشد.
مطلوب: عناصر طراحی باعث ایجاد احساسات مثبت در کاربر شود.
دست یافتنی: محتوا در داخل و خارج از سایت قابل ردیابی باشد.
در دسترس بودن: محتوا باید برای افراد مختلف با هر سطح توانایی قابل فهم و در دسترس باشد.
معتبر بودن: کاربران باید بتوانند به مطالب و محصولات شما اطمینان کنند.

جمع بندی

کاربران باید بتوانند با استفاده از محصولات، خدمات و به طور خلاصه ارتباط با شما حس خوب دریافت کنند. این تجربه مثبت همان اصلی است که ما به عنوان تجربه کاربری مطلوب و استاندارد ازآن یاد می‌کنیم.
از طرفی اگر فقط به ایجاد یک رابط کاربری خوب بسنده کنید که به خلق یک تجربه کاربری خوب منتهی نشود شانس خود را در موفقیت کسب و کار خود کاهش داده اید. استفاده از 6 راه کار گفته شده به اضافه چاشنی خلاقیت و مخاطب شناسی صحیح شما را در خلق یک رابط و تجربه کاربری مناسب بسیار کمک خواهد کرد.
در نهایت حتما سعی کنید از نظرات مشتریان خود استفاده و آن را در کسب و کار خود در هر حوزه ای پیاده سازی کنید، یک مشتری بیشتر از شما آنچه که نیاز است را می‌بیند.

 

منبع مقاله:https://amanjacademy.com/ux-design-training/