در مقاله ای تحت عنوان “10 فاکتور مهم در رتبه بندی گوگل که نباید نادیده گرفته شود” که در ماه اسفند منتشر شد در مورد فاکتورهایی که به سئو و بهبود رتبه سایت شما در نتایج گوگل کمک میکند صحبت کردیم.
یکی از مهمترین مباحثی که در مقاله فوق به آن اشاره کردیم و اخیرا نیز بشدت مورد توجه گوگل قرار گرفته است، بهبود UX یا تجربه کاربری سایت می باشد.
در این مقاله من تصمیم دارم به طور خاص به بررسی تاثیر تجربه کاربری و رابط کاربری بر سئو سایت پرداخته و در انتها به تمام سوالات و ابهامات شما در این رابطه پاسخ دهم.
پیش از آن توصیه میکنم اگر به موضوعات طراحی رابط و تجربه کاربری علاقه مند اید، مقاله زیر را نیز در لیست مطالعات خود قرار دهید، مطمئن باشید از این انتخاب پشیمان نخواهید شد.
1) طراحی یک سایت سبک و سریع
سرعت!
اگر کمی به زندگی روزمره خودمان دقت کنیم متوجه خواهیم شد که ما به طور ذاتی به دنبال بهبود و افزایش سرعت در کارهای خود هستیم (با حفظ راندمان). این موضوع با بیشترشدن دغدغه ها و پیچیدگی های زندگی امروزی اهمیت بیشتری نیز پیدا کرده است.
گوگل نیز در همین راستا چندسالی میشود که موضوع سرعت بارگذاری سایت را به عنوان یکی از مهم ترین فاکتورهای بهبود رتبه و سئو سایت مطرح کرده است.
دلیل آن چیست؟
سرعت بیشتر = تجربه کاربری بهتر
در وب گردی همه ما دوست داریم موضوعی که دنبال آن هستیم به سرعت در دسترس ما قرار بگیرد، سریع بارگذاری شود و سریع و خلاصه مفهوم مورد نظر را به ما منتقل کند.
وقت آن رسیده است که کسب و کارها با برخی واقعیت ها روبرو شوند. شرکت های برتر توسعه اپلیکیشن همیشه اهمیت سرعت را به مشتریان خود یادآوری می کنند به عبارت دیگر، یک سایت یا اپلیکیشن باید به سرعت بارگذاری شده و کاربر بتواند هنگام کار کردن با آن به سادگی بین صفحات آن پیمایش کند.
اگر یک سایت یا اپلیکیشن به سرعت بارگذاری نشود، در رتبه بندی موتورهای جستجو جایگاه خوبی نخواهد داشت. در حقیقت، سایت های سنگین و با سرعت پایین ممکن است هرگز قادر به جبران این شکست نباشند.
طبق مطالعاتی که انجام شده است شرکت هایی که علاوه بر کارشناس سئو بخشی از بودجه خود را به استخدام و همکاری با متخصصان UI/UX اختصاص می دهند نسبت به رقبای خود در صنعت خود پیشتاز هستند (با ثابت در نظر گرفتن مابقی متغیرها)
طراحی سبک سایت با رعایت اصول رابط کاربری و زیبایی های بصری با داشتن شناخت کافی از جامعه هدف یک کسب وکار، یکی از وظایف بسیار مهمی است که بر دوش یک متخصص UI/UX میباشد.
2) بهبود زمان حضور کاربر در سایت هنر متخصصان UI/UX و SEO
موتور جستجوی گوگل دقیقا چه کار میکند؟
با یک مثال این موضوع را بررسی میکنیم: در اصل گوگل مثل یک کاراگاه بیرون یک فروشگاه ایستاده، آن را زیرنظر گرفته و ورودی و خروجی ها را یادداشت می کند.
اگر افرادی که وارد یک فروشگاه میشوند به سرعت از آن خارج شوند در اولین نگاه چه برداشتی میتوان داشت؟ آن فروشگاه کالای مورد نیاز ما را نداشته است.
خب اگر این موضوع چندین بار تکرار شود شما با اطمینان بیشتری می توانید بر این موضوع استدلال کنید. اینجا دقیقا همان نقطه ایست که کاهش نرخ پرش و نرخ خروج به بهبود سئو سایت شما کمک می کند.
( البته لازم به ذکر است این موضوع کاملا بستگی به کسب و کار شما دارد. برای مثال سایت طلافروشی ها و صرافی ها اغلب نرخ خروج و نرخ پرش بالایی دارد چراکه کسب و کار آن ها اغلب پتانسیل بالایی برای نگهداری مخاطب ندارد. در این مدل کسب و کارها فاکتورهای دیگر باید مدنظر کارشناس سئو قرار گیرد.)
وب سایت ها و وب اپلیکیشن به دلایل مختلفی توسط کاربران کنار گذاشته می شوند. خوشبختانه کسانی که به طراحی رابط کاربر و طراحی تجربه کاربر توجه خاصی دارند قادر خواهند بود از تمام این مشکلات معمول جلوگیری کنند.
حالا سوال پیش میآید که ما چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟
ارائه پیشنهادات جذاب، ترغیب کاربر به مطالعه مقالات بیشتر، دیدن ویدئوها، دانلود …از مواردی است که باید تحت نظر متخصصان UI/UX، سئو و دیجیتال مارکتینگ جمع بندی و اجرایی شود.
نکته: برای رصد آمار و اخذ اطلاعات دقیق از نرخ پرش، نرخ خروج و همچنین حرکت کاربران در صفحات مختلف خود از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید.
3) هدینگ ها را جدی بگیرید
شاید این مورد به طور مستقیم به یک طراح UI/UX مربوط نشود چرا که نوشتن مقالات معمولا به عهده تیم محتوا و سئوکردن آن به عهده تیم سئو میباشد اما یک طراح تجربه کاربری همراه مدیر سئو پروژه باید به بررسی و تدوین استراتژی برای عنوان نویسی و بهینه سازی عنوان ها اقدام کنند.
عناوین نه تنها برای کاربران بلکه برای موتورهای جستجو نیز یک راهنمای بسیار خوب و مفید میباشند. توجه داشته باشید که عدم طراحی سرفصل ها به شکل مناسب و رعایت نکات سئو می تواند به رتبه بندی مطلب شما در موتورهای جستجو لطمه وارد کند.
نکته: در محتوا به هیچ وجه از عناوین با کلمات کلیدی تکراری استفاده نکنید این کار به شکل جدی به تجربه کاربری شما ضربه می زند.
4) طراحی و بهینه سازی منو و نویگیشن در سایت
یکی از مهم ترین ابعاد طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری که بر سئو سایت شما تاثیر زیادی می گذارد بهینه سازی و طراحی یک نویگیشن مناسب برای سایت و وب آپ ها می باشد.
شما در این راه باید نوارد زیر را به خوبی به خاطر بسپارید:
_ از بارگذاری اطلاعات اضافی پرهیز کنید در یک تب پرهیز کنید.
_ اطلاعات لازم برای پیمایش کاربران را در دسترس آن ها قرار دهید.
_ مواردی که نرخ CTR شما را بهبود می بخشد را در دسترس قرار دهید.
استفاده از نوار جستجوی هوشمند یکی از مواردی است که خیلی از سایت ها از آن استفاده نمیکنند و یا تجربه کاربری خوبی را با آن به کاربر انتقال نمیدهد. اصلاح خودکار، پیشنهاد به مخاطب و … بخشی از مواردی است که می تواند به بهبود تجربه کاربری شما در نوار جستجو کمک کند.
داشتن منو آسان و قابل فهم و نویگیشن استاندارد همراه با رعایت نکات طراحی شما را در بالابردن نرخ تبدیل و در نتیجه بهبود سئو سایت شما بسیار کمک خواهد کرد.